Boten

 

Onze boten

Polyvalk (vanaf 10 jaar)

De hoeksteen van alle zeilscholen blijf natuurlijk de Polyvalk. De stoere kielboot waarmee je samen met 3 andere cursisten en een eigen instructeur het Veerse Meer verkent en natuurlijk goed leert zeilen.

Optimist (7 tot 12 jaar)

Voor de beginnende jonge zeiler blijft de Optimist een topboot. De Optimist is een leuk eenpersoons bootje waarin je heel goed kan leren zeilen. Je vaart in een groepje van 6 bootjes met leeftijdgenoten met een zelfde zeilniveau. De lessen worden regelmatig afgewisseld met (water)spelletjes. Zo leer je spelenderwijs zeilen.

Bic (10 tot 14 jaar)

Geweldige jeugdboot. Actie is gegarandeerd in de O’pen Bic. De boot is een soort kruising tussen een Optimist en een surfplank. Het is een eenvoudig te varen jeugdzwaardboot, snel en wendbaar. Mocht je omslaan, en dat gaat je zeker gebeuren, dan krijg je de boot makkelijk weer recht en er zit geen water in de boot. Fantastische boot voor de sportieve zeiler. 

 Topaz (vanaf 12 jaar)

Planeren voor twee personen in de zwaardboot vanaf 12 jaar. Heb je al wat zeilervaring en houd je van planeren dan is de Topaz echt iets voor jou! We hebben de Topaz Uno voor de wat lichtere en beginnende zwaardboter en de Topaz Tres met gennaker en trapeze voor de gevorderde zwaardboter. Je zit in duo’s op de boot en je vaart in een groep van 4 boten. Ben je sportief en houd je van keihard knallen? Schrijf je dan in voor de Topaz zwaardboot week!

Catamaran (vanaf 12 jaar)

Zeilen in een catamaran is voor echte snelheid freaks. Je scheurt over het Veerse Meer me een echte 2 persoons Hobie Cat voorzien van 2 trapezes. Vanaf 12 jaar mag je al in deze snelle boot varen!

Instapcursus (6 tot 12 jaar)

Voor degenen die nog niet bekend zijn met zeilen hebben wij de instapcursus “OptiFun”. Je vaart halve dagen, 5 ochtenden of 5 middagen door de week. In een groepje van maximaal 6 bootjes leer je de beginselen. Als er wat meer wind is hebben wij speciale kleine zeiltjes zodat zeilen ook voor de beginners echt fun blijft. U kunt dit reserveren via onze boekingsite. Kies eerst “Zomerweken” dan de week en dan OptiFun. De Optifun kost slechts € 245,-.