Instructeurs

Slide
Luc

In 1997 heb ik de Eerste Zeeuwse Zeilschool overgenomen van de oprichter Karel Voorbach. Sinds 2002 hebben wij als De Viking weer een eigen CWO programma en daar ben ik trots op. Zeilen is mijn grote passie en het is fantastisch om dit ook op de instructeurs over te kunnen brengen als CWO Opleider. De Viking zeilkampen zijn altijd een groot feest. Onze enthousiaste instructeurs maken de cursisten verliefd op zeilen, ze verzinnen leuke spellen, zingen liedjes, verzinnen dansjes etc. Daar wordt ieder mens vrolijk van. Alle fun wordt gekoppeld aan de zeilbeleving en zo krijgen we er elke week weer wat enthousiaste watersporters bij in Nederland. Scroll maar snel door naar onder want de toppers die deze zeilweken zo geweldig maken staan hieronder!

Ingmar

Ingmar, kwam als klein ventje al bij De Viking, sinds 2017 als manager havenkantoor weer terug. “Ik zeil al ruim 40 jaar, maar leer hier elke dag weer dingen bij. Niet alleen over varen, maar vooral over mensen. Het is de mooiste baan die je kunt bedenken!”

Gerard

Heehoi! Ik ben Gerard, loop nu al heel wat jaartjes rond op Zeilschool de Viking. Na een aantal jaren lesgeven als instructeur ben ik nu vooral bezig met het ondersteunen van andere instructeurs. Mijn beste vrienden heb ik leren kennen tijdens deze awesome zeilkampen!

Casper

Ik ben Casper van Eersel (27). Eigenlijk ben ik opgegroeid op deze zeilschool. In 2004 kwam ik voor het eerst als cursist. Toen was ik al helemaal verkocht. Een aantal jaar later ben ik instructeur in de kielboot geworden en later ook nog in zwaardboot en jeugdzeilen. Als Opleider zie ik het als een uitdaging om elke dag weer het maximale uit de capaciteit van een instructeur te halen. Alles met het doel om zowel de cursist als de instructeurs de tijd van hun leven te geven!

Sophie

Hi, ik ben Sophie. Ik kwam als 6-jarige voor het eerst op de Viking en was meteen een groot fan! Op slag verliefd op het zeilen, de gezelligheid en alle Viking-gekte. Sindsdien is de Viking altijd het hoogtepunt van mijn vakantie geweest, als cursist en als instructeur!

Rose

Hee hoi, ik ben Rose. Zelf kwam ik al op zeilschool De Viking vanaf mijn 7e als cursist en sindsdien nooit meer weggegaan! Heb ondertussen al best wat jaartjes met superveel plezier lesgegeven en help nu met het begeleiden van andere instructeurs. Het mooie aan De Viking blijft toch wel de goede sfeer en iedereen zijn passie voor zeilen, deze Viking-familie had ik voor geen goud willen missen!
Tot ziens op De Viking!

Izra

Hoi! Ik ben Izra. 10 jaar geleden kwam ik op Zeilschool de Viking als opti-cursist. Na een paar andere zeilkampen geprobeerd te hebben, voelde de Viking als thuis komen. Nu ben ik kielboot instructeur en onderhand heb ik alweer 4 zomers gedraaid. Geen elke zomerweek is hetzelfde, maar tegelijkertijd voelt elke week vertrouwd. Doordat de staff samen een super leuke week neerzet, worden we onderling ook heel hecht. Echt een soort tweede familie. Het enthousiasme van de cursisten en de wilde verhalen die ze (hopelijk) aan het thuisfront vertellen, is wat mij motiveert om (hoe moe dan ook) elke dag vol goede moed een leuke sfeer te creeëren, door middel van zang, dans, spellen en natuurlijk heerlijk varen. Kortom, over Zeilschool de Viking valt maar één ding te zeggen: zeilen is fun!

Jan Paul

Hee, ik ben jan-Paul en 21 jaar oud. Ik kom al sinds mijn 10e op de Viking en ben sinds 5 jaar instructeur op de Viking. Het allerleukste vind ik het om met anderen op het water te zeilen en spellen te doen.

Lune

Hoihoi, ik ben Lune. Ik kom al jaren met liefde op de zeilschool, vanaf mijn 11e jaar als cursist. Via mijn zus ben ik met een goede vriendin bij de Viking terecht gekomen. De sfeer is altijd top en sinds ik wallstaff ben geworden is de zeilschool de Viking mijn tweede familie geworden.
Ik ben altijd graag op de Viking en zal er zeker komende jaren nog steeds zijn.

Cas

Hoi, ik ben Cas. Ik ben 20 jaar en studeer in Delft. Sinds 2011 loop ik rond op De Viking. Eerst als cursist, daarna als Catamaran koning en tegenwoordig ben ik een actieve begeleider voor de instructeurs. Het mooiste van De Viking vind ik dat iedereen de hele dag met een glimlach van oor tot oor rondloopt, zowel instructeurs als cursisten!

Thijke

Ik ben Thijke, instructeur bij de viking sinds 2016.
Ik vind zeilen super leuk en ik vind lesgeven NOG leuker.
Ik doe verder ook nog aan rugby.
Tot van de zomer!

Kiki

Hallo, ik ben Kiki en ik kom al sinds mijn 8e op De Viking. Ik geef les in de allerleukste secties: jeugdzeilen en zwaardboot. Op De Viking houd ik me vooral bezig met de begeleiding van instructeurs tijdens de zomerweken. Het leuke hieraan vind ik dat ik mijn passie kan doorgeven aan anderen!

Paulien

Hoi hoi, ik ben Paulien. Ik ben vroeger als cursist altijd bij een andere zeilschool geweest, waar ik 4 jaar ben geweest. Toen had ik daar een jaar mijn CWO III niet gehaald, wat ik wel heel graag wilde. Daardoor kwam ik terecht bij De Viking, omdat ik hier in een privéles toen wel de laatste puntjes van mijn CWO III kon halen. Ik merkte toen dat de sfeer hier erg leuk was en daarom kwam ik het jaar daarna in mei terug om de instructeursopleiding te doen. Ik vond de sfeer die er hier op de zeilschool altijd is, zo leuk en gezellig dat ik zeker wist dat ik hier bij De Viking terug zou komen. Dat heb ik dan ook gedaan, want ik ben toen in de zomer geweest en vervolgens weer in herfst en mei. Dit jaar mag ik dan ook eindelijk mijn eerste zomerweken gaan lesgeven, waar ik erg veel zin in heb!!

Juliet

Hallo! Ik ben Juliet, een van de instructrices hier op zeilschool De Viking. Op jonge leeftijd ben ik volledig verliefd geworden op het zeilen. Jarenlang ben ik elke zomer naar een zeilschool in Friesland gegaan. Ondanks de goede service daar miste ik de kampsfeer en het contact tussen de instructeurs en cursisten. Als 11-jarige kwam ik hier voor de eerste keer, na het ontvangst en de eerste dag zeilen wist ik het al: Hier ga ik niet meer weg. De sfeer was fantastisch, allemaal dankzij het enthousiasme en de aandacht die werd gegeven door de instructeurs. Ik wou dolgraag mijn passie voor zeilen en dit enthousiasme doorgeven aan zo veel mogelijk andere kinderen. Na nog een paar zomerweekjes en wat jaartjes hockeytraining geven was ik klaar om instructeur te worden. Tijdens mijn instructeursopleiding had ik meteen vrienden voor het leven gemaakt. De Viking is mijn tweede thuis en de Viking-staf mijn tweede familie. Het leukste aan lesgeven op de Viking vind ik om kinderen de tijd van hun leven te geven door heel veel energie en enthousiasme met ze te delen. Hiernaast kan je niet alleen de kids heel veel leren, maar leerde ik hier meer van anderen en mezelf dan wat ik op mijn middelbare schooltijd heb opgestoken.
Hoe ik eerst ben begonnen met mijn passie voor zeilen, heb ik nu ook hetzelfde niveau van liefde voor De Viking. Dit had ik voor geen goud willen missen!
Veel zeilplezier!

Lisa-Marie

Ik ben Lisa-Marie en ik ben 17 jaar. 8 jaar geleden begon ik als cursist bij de Viking. Ik ben bij Zeilschool de Viking als instructrice gekomen door alle super vette zomerweken die ik heb gedraaid als cursist! De sfeer was altijd heel leuk en gezellig! Samen met iedereen proberen we de sfeer die er toen was zo te houden.

Dominique

Ola, 10 jaar geleden kwam ik hier binnen als Dominique nu ga ik door het leven als Helga. Een naam die ik gekregen heb in mijn eerste instructeurs week . Een week waar ik al jaren naar uit keek want vanaf mijn eerste paar weken wist ik al zeker dat mijn doel zou worden om later ook als instructeur rond te lopen. Een doel waar van ik zo blij dat ik gehaald heb want de vrienden en ervaringen die ik hier gemaakt zal ik nooit gaan vergeten.
Ik zal nooit gaan vergeten omdat je over het algemeen met een zeer jonge groep een heel kamp goed kan laten verlopen en ook nog continu lachen op de gezichten van de kinderen kan zien. En dat is geweldig. Want wat is nog mooier dan zelf een super leuke week te hebben is als de kinderen een geweldige week hebben. Als de cursisten hier ook vrienden maken die als familie voelt en elke keer weer helemaal blij worden als ze aan de Vikingen denken dan word ik ook blij.
Kortom ben ik dus blij dat ik hier ooit als cursist binnen ben gekomen en nu ook de kans heb om de cursisten dezelfde mooie ervaringen bij te brengen.
Gegroet Helga

Django

Hey ik ben Django,
Ik ben bij De Viking gekomen door een vriend van school die ook naar De Viking ging. Ik vond het meteen helemaal top en wilde na het eerste jaar al instructeur worden, met een nieuwe goede vriend die ik had gemaakt in mijn eerste week op De Viking. Ik vond de sfeer helemaal top en iedereen was altijd opgewekt en dit werkte ook positief op mij als cursist. Hierdoor wilde ik namelijk zelf ook graag leren en plezier maken en sindsdien ben ik elk jaar terug gekomen en uiteindelijk instructeur geworden met een hele nieuwe groep vrienden die voelen als familie. Ik heb altijd een fijn gevoel en kijk er altijd erg naar uit om naar de Viking te gaan. Na een week ben ik altijd helemaal gesloopt. Dit geeft echter een goed gevoel omdat je weet dat je kinderen een top week hebt bezorgt en je zelf ook heel erg veel hebt geleerd.
Al met al, ik heb altijd een fantastische tijd op de Viking.

Groetjes Django

Tommy

Mijn naam is Tommy van Toor, ik ben twintig jaar oud en zwaardboot varen en lesgeven is een van mijn grootste passies. Waar ik begon als een drukke puber die in zijn eerste 4 weken slechts 2 diploma’s had gehaald, ben ik nu in het bezit van mijn CWO 4 en ZI-3. Dit is alleen omdat De Viking mij de mogelijkheid heeft geboden om mij te ontwikkelen en heeft laten inzien dat fout maken niet erg is en geen fouten maken juist wel. 🙂

Victor

Ik ben Victor en ik ben Walstaff. Ik ben in Washington DC opgegroeid en heb daar veel leren wedstrijdzeilen met me grote broer wiens fokkemaat ik was en ben daarna al snel gaan werken bij zeilscholen daar. Twee jaar geleden had een vriend van mij me geïntroduceerd en vond het meteen en ontzettend leuke sfeer en leuke mensen. Ik ben ontzettend blij dat ik De Viking heb kunnen leren kennen.

Philippe

Ik ben Philippe en ik ben zwaardboot instructeur bij Zeilschool De Viking. Zeilen zit in mijn hart en nieren. Ik heb het merendeel van mijn leven in Washington DC gewoond waar ik veel heb gezeild, wedstrijden gevaren, en ben begonnen met zeilles geven. Kort nadat ik terug ben verhuist ben ik via via van De Viking komen te weten en na mijn eerste kennismaking voelde ik meteen thuis. De gezelligheid, het fantastische zeilwater, en ons streven om er elke week weer de beste week ooit te maken is een combinatie waar ik nooit genoeg van kan krijgen. Zeilen heeft mij gemaakt tot wie ik ben en mij oneindig veel plezier gegeven. Als de vlam eenmaal aan is gaat hij nooit meer uit en ik wil dat graag doorgeven aan de volgende generatie jonge zeilers zodat zei net zoals ik een leven lang zeilplezier kunnen hebben.