Over De Viking

Het begin

Zeilschool De Viking opende haar deuren in 1967. Hiermee was het de eerste zeilschool in Zeeland. In de jaren na de opening groeide de zeilschool uit tot één van de grootste in de omgeving. Behalve de zeilschool ontwikkelde ook het terrein en de vloot mee. We gebruiken onze boten zowel voor de zeilschool als voor de verhuur en privélessen.

De accommodatie heeft een gezellige zaal met bar en keuken waar we met z’n allen samenkomen om te eten en spellen te doen. Boven is het slapen geblazen in één van de twaalf zespersoons kamers. Iedere kamer beschikt over een eigen badkamer. Iedere kamer krijgt een kamercoach waar je met vragen terecht kan. ‘s Middags en ‘s avonds spelen we spellen op het grasveld en soms kamperen we zelfs een nachtje op een onbewoond eiland en stoken we daar een vuurtje. Een rondje zwemmen kan natuurlijk ook.

Zeilen is FUN

Bij zeilschool De Viking staan een aantal waarden centraal. Het aller belangrijkst is dat zeilen FUN is. Het kan hard werken zijn om het zeilen onder de knie te krijgen, maar op De Viking combineren we dit met enorm plezier. Tijdens de zeilweken zingen, dansen en spelen we erop los en de theorielessen zijn zo levendig en interactief mogelijk. Ook veiligheid vinden we erg belangrijk. Iedere dag controleren we het materiaal opnieuw om de kans op ongevallen zo klein mogelijk te maken. Een instructeur heeft nooit teveel cursisten onder zijn of haar hoede en houdt iedereen in de gaten. Iedereen draagt een zwem- of reddingsvest. Ook geeft de instructeur iedere cursist genoeg persoonlijke aandacht zodat hij of zij zich op het eigen tempo kan ontwikkelen. Ouders van cursisten die speciale aandacht nodig hebben kunnen dit van tevoren aangeven en wij zorgen dat ook zij zich heerlijk op hun plek voelen tijdens het zeilkamp.

Last but not least: Kwaliteit! Al onze instructeurs zijn CWO gecertificeerd. Dit betekent dat zij een hoge eigen zeilvaardigheid hebben én weten hoe zij les moeten geven. We leiden onze eigen instructeurs op zodat we de kwaliteit van het lesgeven kunnen garanderen.

Waarom naar De Viking?

Redenen om voor zeilschool De Viking te kiezen zijn er genoeg! Van de cursisten en ouders horen wij het regelmatigst dat ze de sfeer geweldig vinden. De instructeurs zijn attent, vriendelijk, bekwaam en zorgzaam. Het Veerse Meer waarop we varen, is een veilige en schone plek waar genoeg uitdaging te vinden is voor zowel beginners als gevorderde zeilers. Tijdens een zomerweek op De Viking waan je je echt even in een hele andere, gave, wereld! Voor privélessen en bootverhuur hanteren wij gunstige tarieven en staan we altijd voor u klaar om u indien nodig een handje op weg te helpen.