Meiweek 2019

14+ programma

Welkom bij Zeilschool De Viking! ... wat je bij ons leert? Zeilen is FUN! organiseerde het Optimisten programma voor het VOR Team Brunel evenement! Zeilschool De Viking Spectaculair zeilen voor alle leeftijden Huur een sloep bij De Viking! Kijk voor meer informatie bij 'bootverhuur' Neem privéles in een Valk en slaap in uw eigen blokhut! Bel voor een arrangement.

Masterclass

Wat houdt de Masterclass in?

Deze meiweek hebben wij een groter aanbod voor je. Je kunt varen in de bekende Polyvalk,Topaz Tres en de Hobie Twixxy. Daarnaast kun je nu kiezen voor Windsurfen. De meivakantie is het de perfecte tijd voor de fanatieke, wat oudere zeilers om het water op te gaan. Alle 12-plussers zijn van harte welkom voor de Masterclass. Een Masterclass is minstens net zo gezellig als een zomerweek, maar de aandacht ligt duidelijk meer op het zeilen. In de ochtend neem je een stevig ontbijtje en zorgen we dat iedereen om 9.00 scherp op het water is. Daarna is het varen geblazen met veel persoonlijke aandacht en hopelijk een lekker pittig windje. Tijdens de lunch warm je op met een soepje om de middag wederom door te brengen op het water. We maken mooie tochten en doen uitdagende oefeningen. ‘s Avonds is er tijd voor theorie, spelletjes en gezelligheid. Aan het eind van de week doe je een theorie-examen en krijg je het door jou verdiende CWO diploma.

– Ben je minimaal 12 jaar?
– Ben je een fanatieke zeiler?
– Heb je zin in de grensverleggende Masterclass?

Schrijf je dan snel in via onze boekingssite.

Instructeursopleiding

Wat houdt de Instructeursopleiding in?

Je bent al een aardige zeiler en het is leuk als cursist, maar natuurlijk kun je ook als instructeur aan de slag! In een instructeursopleiding kun jij voor jouw CWO 4 praktijk en theorie gaan en na een Methodisch-Didactisch weekend in mei of juni ben jij klaar om instructeur op De Viking te worden. De week waarin je aan jouw eigen vaardigheid werkt is pittig en lang, maar een fantastische ervaring. Samen met anderen train je hard om nog beter te leren zeilen en kun je in het jaar dat je 16 wordt instructeur worden op De Viking. Dan is het pas écht feest!

– Ben je minimaal 15 jaar?
– Heb je CWO III in Kielboot, Zwaardboot of Catamaran?
– Wil je graag instructeur worden bij ons?

Schrijf je dan snel in via onze boekingssite.

Wanneer Masterclass meiweek

We hebben Masterclass programma’s  in de volgende weken:
– Meivakantie 2019 week 18 (28 april t/m 4 mei) 12 jaar en ouder.
<!- Herfstvakantie 2019 week 42 (13 t/m 19 oktober) 12 jaar en ouder ->

Start: zondagavond 20:00 uur
Einde: zaterdagochtend 10:00 uur

Wanneer Instructeursopleiding meiweek

We hebben Instructeursopleidingen eigen vaardigheid (EV) in de volgende weken:
– Meivakantie 2019 week 18 ( 27 april t/m 4 mei)
<!- Herfstvakantie 2019 week 42 (12 t/m 19 oktober)->

Start: vrijdagavond om 20:00 uur
Einde: zaterdagmiddag om 17:00 uur, met de zondag als uitloopdag voor de examens indien deze zaterdag niet kunnen worden afgenomen vanwege het weer.

Wanneer Instructeursopleiding MD

Naast de training in de eigen zeilvaardigheid is er ook nog een training in het lesgeven zelf. Dit heeft het Methodisch Didactisch weekend (MD) en dit is een verplicht onderdeel van de opleiding tot zeilinstructeur / walstaff.

Het MD weekend zal plaatsvinden in het voorjaar van 2019 (na de eindexamens).

Prijzen

De Masterclass kost slechts € 450,- per persoon. Een zeilpak voor de Valk en een wetsuit voor de zwaardboot, cat of windsurf zijn inclusief. Eventueel zijn waterschoentjes of zeilhandschoenen op de acco te koop.

Er gelden instapeisen voor het deelnemen aan de instructeursopleiding. Wij investeren mee in deze opleiding. De kosten zijn slechts € 450, waarvan € 200,- terugverdient kan worden als je bij ons les komt geven.

Mee te nemen algemeen

Voor iedereen geldt het meenemen van:

– slaapzak en kussensloop;
– voldoende schone en voor ‘s avonds warme kleding;
– 2 paar boot- water- of sportschoenen die nat mogen worden;
– zwemspullen;
– petje;
– zonnebrandcreme;
– zonnebril met koortje eraan;
– 1 of meerdere handdoeken.

Niet meenemen
Niet noodzakelijk zijn energy drinks, muziekinstallaties, laptop’s etc.

Uiteraard zorgen wij voor een zwemvest.

Benodigde zeilkleding Polyvalk

Een zeilpak is inbegrepen in de prijs. Een paar (zeil)laarzen moet je zelf nog even meenemen.

Benodigde zeilkleding Topaz, catamaran en windsurf

Lang wetsuit

Een lang wetsuit noodzakelijk en die krijg je van ons in bruikleen.

Een lang wetsuit is inbegrepen in de prijs. Zelf nog even wat passend zeilschoeisel mee nemen.

Onze boten in de Masterclass en de Instructeursopleiding.

  Valk

De Polyvalk blijft natuurlijk een stoere kielboot. Vaar je wel eens mee op een kajuitjacht dan zul je zien dat veel dingen gelijk zijn. Je leert varen met een zwaardere boot die zich heel anders gedraagt dan een zwaardboot. Er wordt op hoog niveau gevaren en daarnaast is er natuurlijk ook veel lol met de overige cursisten en de leiding.

 Topaz

Vind je het niet erg af en toe in het water te liggen en houd je van snelheid. Kom dan planeren voor twee personen in de Topaz. Je zit in duo’s op de boot en je vaart in een groep van 4 boten. We varen op hoog niveau en het kan zijn dat je wel eens een beetje spierpijn krijgt van het hangen in de trapeze of het worstelen met de genaker. Lijkt het je wat? Schrijf je dan in voor de Topaz zwaardboot week!

Catamaran

Zeilen in een catamaran is voor echte snelheid freaks. Met een beetje wind gaat de cat indrukwekkend snel. Je scheurt over het Veerse Meer met een echte 2 persoons Hobie Cat voorzien van 2 trapezes. Je zult begrijpen dat je hier pas mee mag gaan varen als je voldoende zwaardboot ervaring hebt (tenminste CWO diploma zwaardboot 1).