Zomerweken

 

De week van je leven beleef je op De Viking!

Deze zomer kunnen cursisten van 7 tot 17 jaar bij ons terecht om te leren zeilen op CWO 1 tot en met 3 niveau.

Dit jaar zijn wij een samenwerking aangegaan met Vinea Vakanties. Hierdoor kunnen wij meer cursussen aanbieden deze zomer. Nieuw deze zomer zijn De Hobie Teddy, de Dart 16 catamaran de Laser Pico en Windsurfen.

We bieden alle zomerweken (week 28 t/m week 34) aan van 7 t/m 17 jaar en hanteren hierbij 4 leeftijdscategorieën.

 • 7-10
 • 10-12
 • 12-14
 • 15+
 • De bootmogelijkheden voor de leeftijden zijn:

 • 7-10: Optimist
 • 10-12: Optimist, Open Bic, Laser Pico 2 mans
 • 12-14: Open Bic, Topaz Tress, Valk, Windsurf, Hobie Teddy (cataraman)
 • 15+: Laser Vago, Valk, Windsurf, Dart 16 / Hobie Twixxy (cataraman)
 • Een zeilpak voor de Polyvalk en wetsuits voor de zwaardboten, de cats en de windsurf krijg je van ons gratis in bruikleen.

  Tijdens een zomerkamp begint de dag om met het gezamenlijke ontbijt. We zingen, dansen en eten natuurlijk wat voordat we het water op gaan. De goede sfeer houden we op het water lekker vol terwijl je nieuwe dingen leert in de boot die je hebt gekozen. In de middag is er tijd voor een lunch en een spel, waarna je weer gaat varen. Na het avondeten heb je fun met je nieuwe vrienden tijdens de bonte avond, avondspellen en hier en daar een beetje zeiltheorie.

  Zeilschool De Viking ligt in Wolphaartsdijk direct aan het Veerse Meer vlakbij Goes in Zeeland. Ons vaarwater is het schone, zoute Veerse Meer. Het is een uitstekende, veilige plek om te leren zeilen. Op en aan het meer zijn tal van kleine eilandjes en stadjes te ontdekken waar je kunt genieten van een lekkere en gezellige Brinkie Drinkie pauze!

  Schrijf je nu in!

  Onze boten

  Laser Vago

  Dit jaar varen wij met 4 Laser Vago’s. Deze super snelle zwaardboot laat de adrenaline door je lijf gieren. De perfecte opstap na de Topaz Très. Zeer geschikt voor als je al wat zwaardboot ervaring hebt en ouder bent dan 14 jaar. Zelfs volwassenen hebben meer dan lol in deze race boot! De Laser Vago is voorzien van trapeze en gigantische gennaker. Zeilen in deze boot tijdens een zomerkamp of privéles is vanaf nu mogelijk! Boek dus snel!

   

  Polyvalk (vanaf 10 jaar)

  De hoeksteen van alle zeilscholen blijf natuurlijk de Polyvalk. De stoere kielboot waarmee je samen met 3 andere cursisten en een eigen instructeur het Veerse Meer verkent en natuurlijk goed leert zeilen.

  Optimist (7-10 en 10-12 jaar)

  Voor de beginnende jonge zeiler blijft de Optimist een topboot. De Optimist is een leuk eenpersoons bootje waarin je heel goed kan leren zeilen. Je vaart in een groepje van 6 bootjes met leeftijdgenoten met een zelfde zeilniveau. De lessen worden regelmatig afgewisseld met (water)spelletjes. Zo leer je spelenderwijs zeilen.

  O’pen Bic (10-12 jaar)

  Geweldige jeugdboot. Actie is gegarandeerd in de O’pen Bic. De boot is een soort kruising tussen een Optimist en een surfplank. Het is een eenvoudig te varen jeugdzwaardboot, snel en wendbaar. Mocht je omslaan, en dat gaat je zeker gebeuren, dan krijg je de boot makkelijk weer recht en er zit geen water in de boot. Fantastische boot voor de sportieve zeiler. 

  Topaz (vanaf 12 jaar)

  Planeren voor twee personen in de zwaardboot vanaf 12 jaar. Heb je al wat zeilervaring en houd je van planeren dan is de Topaz echt iets voor jou! We hebben de Topaz Uno voor de wat lichtere en beginnende zwaardboter en de Topaz Tres met gennaker en trapeze voor de gevorderde zwaardboter. Je zit in duo’s op de boot en je vaart in een groep van 4 boten. Ben je sportief en houd je van keihard knallen? Schrijf je dan in voor de Topaz zwaardboot week!

  Catamaran (vanaf 12 jaar)

  Zeilen in een catamaran is voor echte snelheid freaks. Je scheurt over het Veerse Meer. Een hele andere beleving met die 2 rompen! Bij catamaran zeilen draait alles om snelheid. Daarnaast is het een heerlijke boot voor grotere cursisten omdat je alle ruimte hebt! Wij hebben dit jaar 3 mogelijkheden: 12-14 jaar Hobie Teddy, 15+ Hobie Twixxy en Dart 16

  Instapcursus (7-12 jaar)

  Voor degenen die nog niet bekend zijn met zeilen hebben wij de instapcursus “OptiFun”. Je vaart halve dagen, 5 ochtenden of 5 middagen door de week. In een groepje van maximaal 6 bootjes leer je de beginselen. Als er wat meer wind is hebben wij speciale kleine zeiltjes zodat zeilen ook voor de beginners echt fun blijft. U kunt dit reserveren via onze boekingsite. Kies eerst “Zomerweken” dan de week en dan OptiFun. De Optifun kost slechts € 199,-.

  Algemene informatie

  Wanneer zijn de zomerweken

  De zomerweken in 2019 starten in week 28 en we gaan door t/m week 34. Kortom de maanden juli en augustus.

  Daarnaast zijn er natuurlijk de Meiweek (week 18) en de Herfstweek (week 42)

  Start : zondagmiddag 13:30 uur.
  Einde : zaterdagmiddag 12:00 uur. Uitreiking diploma’s en vorderingenstaten begint om 12:30 uur.

  Prijzen

  Prijzen zomerweken.
  Interne cursus: € 525
  Externe cursus: € 450
  Toeslag voor Catamaran of Laser Vago cursus: € 25
  Kinderen van 7-10 jaar in de Optimist: € 499

  Mee te nemen algemeen

  Voor iedereen geldt het meenemen van:

  – slaapzak en kussensloop;
  – voldoende schone en voor ‘s avonds warme kleding;
  – 2 paar boot- water- of sportschoenen die nat mogen worden;
  – zwemspullen;
  – petje;
  – zonnebrandcreme;
  – zonnebril met koortje eraan;
  – 1 of meerdere handdoeken.

  Niet meenemen
  Niet noodzakelijk zijn energy drinks, muziekinstallaties, Ipads en laptops al dan niet met toebehoren etc.

  Uiteraard zorgen wij voor een zwemvest.

  Benodigde zeilkleding Polyvalk

  Voor de Valk is een echt waterdicht zeilpak of regenkleding (regenjack, regenbroek en laarzen) een must.

  Benodigde zeilkleding Topaz zwaardboot

  Lang wetsuit

  Voor de Topaz zwaardboot is vanwege de snelheid, en de afkoeling daardoor, een lang wetsuit noodzakelijk. Deze krijg je van ons gratis in bruikleen.

  Benodigde zeilkleding Catamaran

  Lang wetsuit

  Voor de Catamaran is vanwege de snelheid, en de afkoeling daardoor, een lang wetsuit noodzakelijk. Deze krijg je van ons gratis in bruikleen.

  [/section]