Zomerkampen

Zomerweken

 

De week van je leven beleef je op De Viking!

In de zomer kunnen cursisten van 8 tot 18 jaar bij ons terecht om te leren zeilen op CWO 1 tot en met 3 niveau.

Tijdens een zomerkamp begint de dag om met het gezamenlijke ontbijt. We zingen, dansen en eten natuurlijk wat voordat we het water op gaan. De goede sfeer houden we op het water lekker vol terwijl je nieuwe dingen leert in de boot die je hebt gekozen. In de middag is er tijd voor een lunch en een spel, waarna je weer gaat varen. Na het avondeten heb je fun met je nieuwe vrienden tijdens de bonte avond, avondspellen en hier en daar een beetje zeiltheorie.

Zeilschool De Viking ligt in Wolphaartsdijk, een klein plaatsje vlakbij Goes in Zeeland. Ons vaarwater is het schone, zoute Veerse Meer. Het is een uitstekende, veilige plek om te leren zeilen. Op en aan het meer zijn tal van kleine eilandjes en stadjes te ontdekken waar je kunt genieten van een lekkere en gezellige Brinkie Drinkie pauze!

Lees hier snel meer over de de verschillende boten en alle informatie die je nodig hebt voor een geweldige zeilweek of schrijf je nu in!

Mei -en herfstvakantie

 

12+ Masterclass

Heb je aan alleen zeilen in de zomer niet genoeg en ben je klaar voor de echte actie? De weersomstandigheden in het voorjaar en najaar zijn vaak wat pittiger dan in de zomer. Daardoor is het de perfecte tijd voor de fanatieke, wat oudere zeilers om het water op te gaan. Alle 12-plussers zijn van harte welkom voor de Masterclass. Een Masterclass is minstens net zo gezellig als een zomerweek, maar de aandacht ligt duidelijk meer op het zeilen. In de ochtend neem je een stevig ontbijtje en zorgen we dat iedereen om 9.00 scherp op het water is. Daarna is het varen geblazen met veel persoonlijke aandacht en hopelijk een lekker pittig windje. Tijdens de lunch warm je op met een soepje om de middag wederom door te brengen op het water. We maken mooie tochten en doen uitdagende oefeningen. ‘s Avonds is er tijd voor theorie, spelletjes en gezelligheid. Aan het eind van de week doe je een theorie-examen en krijg je het door jou verdiende CWO diploma.

Lees meer over de meiweek, de herfstweken of schrijf je meteen in!!

 

Instructeursopleiding

Je bent al een aardige zeiler en het is leuk als cursist, maar natuurlijk kun je ook als instructeur aan de slag! In een instructeursopleiding kun jij voor jouw CWO 4 praktijk en theorie gaan en na een Methodisch-Didactisch weekend in mei of juni ben jij klaar om instructeur op De Viking te worden. De week waarin je aan je eigen vaardigheid werkt is pittig en lang, maar een fantastische ervaring. Samen met anderen train je hard om nog beter te leren zeilen en kun je in het jaar dat je 16 wordt instructeur worden op De Viking. Dan is het pas écht feest!

Lees meer over de meiweek, de herfstweken of schrijf je meteen in!

 Algemene informatie

 

Wanneer zijn de zomerweken

De zomerweken in 2017 starten in week 28 t/m week 34.

Daarnaast zijn er natuurlijk de nog de Masterclass en Instructeursopleiding.

Start : zondagmiddag 13:30 uur.
Einde : zaterdagmiddag 12:00 uur. Uitreiking diploma’s en vorderingenstaten begint om 12:30 uur.

Prijzen

Intern verblijf: € 515,-
Extern verblijf: € 450,-
Toeslag voor catamaran cursus: € 30,-
Optifun: € 195,-

Mee te nemen algemeen

Voor iedereen geldt het meenemen van:

– slaapzak en kussensloop;
– voldoende schone en voor ‘s avonds warme kleding;
– 2 paar boot-, water- of sportschoenen die nat mogen worden;
– zwemspullen;
– petje;
– zonnebrandcreme;
– zonnebril met koortje eraan;
– 1 of meerdere handoeken.

Niet meenemen
Niet noodzakelijk zijn energy drinks, een mobiele telefoon, ghettoblasters, Ipads en laptops al dan niet met toebehoren etc.

Uiteraard zorgen wij voor een zwemvest.

Benodigde zeilkleding Polyvalk en optimist

Voor de Valk en de optimist is een echt waterdicht zeilpak of regenkleding (regenjack, regenbroek en laarzen) een must.

Benodigde zeilkleding Topaz en O'pen BIC zwaardboot

Lang wetsuit

Voor de Topaz zwaardboot is vanwege de snelheid, en de afkoeling daardoor, een lang wetsuit noodzakelijk. De O’pen BIC gaat minder vlot, maar alsnog kan een lang wetsuit comfortabel zijn.

U kunt lange wetsuits bij ons huren door dit aan te vinken bij het reserveren van de cursus.

Benodigde zeilkleding Catamaran

Lang wetsuit

Voor de Catamaran is vanwege de snelheid, en de afkoeling daardoor, een lang wetsuit noodzakelijk.

U kunt lange wetsuits bij ons huren door dit aan te vinken bij het reserveren van de cursus.